İş Sağlığı ve Güvenliği Çözümleri Nedir, Ne Kazandırır?
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından 27.02.2018 tarihinde yayımlanan genelge kapsamında iş sağlığı ve güvenliği (İSG) hizmeti almakla yükümlü işyerleri, 01.07.2018 tarihinden itibaren Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yetkilendirilen entegratörler üzerinden talep edilen verileri elektonik ortamda göndermekle yükümlü tutulmuştur. Bu çözümler, iş sağlığı ve güvenliği konusunda mevzuata uyumluluğu ve süreçlerin dijital ortamda, tek noktadan ve etkili şekilde takibini sağlar. Böylece işletmelerin İSG ile ilişkili maliyetleri düşer, süreç güvenle yürütülür ve iş yükü azaltılır.
İş Sağlığı ve Güvenliği Çözümlerini Kimler Kullanabilir?
Ortak Sağlık Güvenlik Birimleri (OSGB), tehlike sınıflarına göre zorunluluk kapsamına giren tüm işletmeler ve bireysel olarak hizmet veren İş Güvenliği Uzman ve İş Yeri Hekimleri bu çözümleri kullanabilir.
İş Sağlığı ve Güvenliği Çözümü Seçerken Nelere Dikkat Edilmelidir?
İş Sağlığı ve Güvenliği gibi kritik bir alanda kullanılacak çözümün teknolojisi kadar, Bakanlık tarafından onaylanmış olması ve güncel mevzuata uyumu da önemlidir. Ayrıca revir ve e-reçete gibi süreçleri de kapsayan bir çözüm olması, süreçleri daha da kolaylaştıracaktır.